Slaapdronken in een wijnvat 

Genietend van de stilte en de zonsondergang overnachten in een reuze wijnvat…dat kan in Groeningen. In het kleinste dorp van de gemeente Boxmeer staan 2 eikenhouten wijnvaten, elk met een inhoud van ruim 20.000 liter. Wijn zit er niet meer in, maar er staan wel 2 bedden.

De twee vaten ‘Vinho’ en ‘Barril’, wat samen wijnvat betekent in het Portugees, liggen in een keten van natuurgebieden tussen Cuijk en Vierlingsbeek die de Maasheggen worden genoemd.
De vaten zijn 4 meter lang en 2.8 meter hoog. Het ‘kijkgat” is vermaakt tot raam en aan de voorzijde is een deur gemaakt. Alles is zoveel mogelijk origineel gehouden. Het vat is uiteraard wel gereinigd, maar als je goed ruikt bespeur je nog altijd een lichte portgeur.
De vaten liggen op het toekomstige campingterrein van Ezelgasterij ‘Aan de Maasheggen’ en kijken uit over de ezelweides. Hier staan bijzondere ezeltjes uit Sicilië en Sardinië die het mediterrane gevoel helemaal afmaken. Het zijn kleine ezeltjes (80 cm) met een hoge aaibaarheidsfactor. Je mag meehelpen met het verzorgen van de ezeltjes die het heerlijk vinden om aangehaald te worden. En voor de liefhebber is er de mogelijkheid om samen met een ezeltje en voorzien van mandjes vol streekproducten, op pad te gaan en onderweg heerlijk te picknicken.
Laat je verrassen door dit prachtige stukje Oost-Brabant.

Faciliteiten

De inrichting is sober maar stijlvol. De vaten zijn voorzien van licht en elektriciteit. Je kunt gebruik maken van een apart sanitair gebouw dat bij de wijnvaten is geplaatst. Je hoeft geen beddengoed of handdoeken mee te nemen, deze liggen al klaar. Ook wordt er gezorgd voor een heerlijk ontbijtje.
Recept voor deze smaakmaker op het Brabantse platteland:

Ingrediënten:
- Prachtige flora en fauna van de Maasheggen
- Mediterrane miniatuur ezels
- Doorleefd eikenhout dat licht naar port ruikt
- Spectaculaire zonsondergang in de ezelwei
- Een diversiteit aan roofvogels en uilen

Wat is er te doen in de omgeving?

Ezelwandeling
Natuurlijk kun je ook een speciale ezelwandeling maken waarbij de ezeltjes mandjes om krijgen waar lekkernijen voor een picknick in zitten. Geniet onder het genot van heerlijk eten en drinken van de rust en ruimte in het prachtige Maasheggengebied. Meer informatie is beschikbaar bij de ezelgasterij.

Diverse wandelingen en fietstochten
In het Maasheggengebied is een groot aanbod aan wandel- en fietsroutes. De ezelgasterij ligt op een steenworp afstand van het Pieterpad, Fietserspad en LF route. Geniet van rust en ruimte aan het prachtige Maasheggengebied waar het heerlijk wandelen en fietsen is.
Diverse wandel- en fietsroutes zijn verkrijgbaar bij VVV Boxmeer. U kunt ook een kijkje nemen op www.routesinbrabant.nl

Adres:
VVV Boxmeer (in Cultureel Centrum de Weijer)
de Raetsingel 1
5831 KC Boxmeer
www.regio-vvv.nl

Zooparc Overloon – 8,1 km van de ezelgasterij
Dit dierenpark met botanische tuin heeft een bijzondere vlindervallei. Beleef een spannende ontdekkingsreis langs bijzondere dier- en plantensoorten in het natuurlijkste dierenpark van Nederland.

Adres:
Stevensbeekseweg 19-21
5825 JB Overloon
www.overloonzoo.nl

DippieDoe Cuijk – 25,8 km van de ezelgasterij
Kom je met je kinderen, dan is DippieDoe met maar liefst 1.500 m2 binnenspeelland met allerlei speelattracties een aanrader! Zo is er o.a. een kinderkermis met spannende botsauto’s, mooie draaimolens en een schitterend autokonvooi!

Adres:
Korte Beijerd 2
5431 NP Cuijk
www.dippiedoe-cuijk.nl